Vastuullisuus

Sosiaalinen vastuu

Kesäisin sukevalaisen maatilan puutarhat ja lähimetsät täyttää iloinen thainkielinen puheensorina, kun sinne saapuu keskimäärin 10-15 poimijaa Kauko-Idästä.

Wan valitsee itse poimijat. Näin hän pystyy auttamaan köyhistä oloista tulevia maanmiehiään.

"Se on minulle sydämenasia", Wan suitsuttaa. Kesän ansiot voivat poimijoilla nousta 6.000 euroon, mikä vastaa maatyöläisen yli kahden vuoden palkkaa Thaimaassa.

Hyvästä yhteistyöstä hyötyvät molemmat: hyvän tekeminen on vastavuoroista. Wan ja Jouko saavat luotettavia ja ahkeria työntekijöitä, ja Wan vastavuoroisesti sijoittaa omia pääomiaan hankkiakseen sukulaisperheilleen riisipeltoja. Maanomistus turvaa jokapäiväisen elannon, sillä se muuttaa myös maatyöläisen asemaa Thaimaassa.

Ympäristöstä huolehtiminen

"Kestävä kehitys on kehitystä, joka tyydyttää nykyhetken tarpeet viemättä tulevilta sukupolvilta mahdollisuuksia tyydyttää omat tarpeensa. Mikäli haluamme myös tulevaisuudessa kestävästi tuotettua, turvallista, terveellistä ja maukasta ruokaa, sitä on tuotettava ja käytettävä jo tänään".

Sinikasvis haluaa paikallisen ruoan tuottajana toimia vastuullisesti. Vältämme turhaa pakkaamista ja kierrätämme mahdollisimman paljon tuotannossa käyttämiämme pakkausmateriaaleja.

Tästä käytännön esimerkkinä keräämme tavaratoimitustemme yhteydessä kaikki kierrätyskelpoiset ja uudelleen käytettävissä olevat pakkaustarvikkeet uusiokäyttöön.