Muut palvelut

Rahtimehustuspalvelut, mehuasema

Mehustamme asiakkaidemme marjoja kilpailukykyiseen hintaan - kysy lisää Wanilta. Sinikasvis tarjoaa myös ns. rahtimehustuspalveluja.

Marjat ja omenat mehuksi - Sinikasviksen mehuasemalla tietysti!
Mehustajan muistilista
  • Varaa aika mehuasemalle ajoissa - p. 0400 171 800
  • Pese riittävästi säilytysastioita ja hyviä korkkeja (kumitulpat, tiiviit muovikorkit), jos haluat käyttää omia astioita; muovi- ja lasipullot voi ostaa myös mehuasemalta.
  • Tuo mehustamoon vain ensiluokkaisia marjoja, sillä mehun laatu ja säilyvyys on juuri niin hyvä kuin marjojesi laatu on.
  • Poimi mehustettavat marjat korkeintaan kaksi päivää ennen mehustamista ja säilytä poimitut marjat kylmässä.
  • Myös pakastettua marjaa voidaan mehustaa, sulatus tapahtuu mehuasemalla.
  • Omenat mehustetaan mieluummin vähän raakoina, kypsä omena ei mehustu hyvin.

Mehustaminen
  • Marjat punnitaan, pienin mehustettava erä 25 kg.
  • Marjojen murskaus; rakenne särkyy, pektiini (marjojen luontainen hyytelöitymisaine) alkaa hajota.
  • Esilämmitys 40 °C ja spektolaasi-entsyymin lisäys (pektiini hajoaa ja mehu pääsee irtoamaan marjamassasta).
  • Mehu erotetaan pakkapuristimella marjoista.
  • Sokeri ja säilöntäaineet lisätään mehuun tarvittaessa.
  • Mehu pastöroidaan 80 - 85 °C ja pullotetaan.
  • Pullot huuhdellaan ja siirretään jäähtymään.
  • Jäähtyneet pullot siirretään kellariin, kylmiöön tai pakastimeen.

Mehujen säilytys
  • Puhdista ja tuuleta kellari tai muu mehujen säilytystila ennen uusien mehujen vientiä sinne. 
  • Jos et halua käyttää mehuissa säilöntäainetta, säilytystilan tulee olla kylmempi kuin +8 °C jo silloin, kun mehut sinne viedään. Ei riitä että kellari on kylmä vasta talvella. 
  • Mehu tulee pakata tiiviskorkkisiin lasipulloihin säilymisen varmistamiseksi. 
  • Sokerin määrä ja marjalajike vaikuttavat säilyvyyteen; esim. puolukan lisäys parantaa mehun säilyvyyttä.
Ja jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Waniin tai Joukoon p. 0400 - 171 800 tai info(at)sinikasvis.fi.